Konijnenburg Amstelveen

Afdelingen

Vijverafdeling

De vijver creëert een oase van rust, en is een echte blikvanger in de tuin.
Heeft u een vijver en loopt u ook tegen de bekende problemen aan zoals algen en een slechte water kwaliteit? kom langs en laat u informeren hoe u uw vijver weer gezond en levendig kunt maken.
Ook testen wij het water gratis voor u, op deze manier weet u precies wat de waterwaarden zijn en hoe deze aangepast moeten worden.

Lees meer...
 

Boomschaar

 

 

 

 


 

GARDENA Comfort boom- en struikschaar StarCut

Deze boomscharen zijn verkrijgbaar in twee maten de 160 en de 410


Licht en comfortabel snoeien ook in dichte struiken en bomen. Zonder verstrikt te raken.
Compleet geïntegreerd trekkoord. Extra lichte en smalle snoeikop. Werkhoek (200°) vanaf de grond naar wens instelbaar om takken precies in de juiste richting te knippen.

De speciaal gevormde messen houden het snoeigoed in het optimale knipbereik voor een
lichte, zuivere snit. Extra krachtbesparing door geïntegreerde katrolwerking.
Precisiegeslepen messen met antikleefcoating. Vrij zicht op de messen door gebogen snoeikop.
Trekgreep met wegglijstop. Extra T-greep voor nog meer reikwijdte 
Extra lichter en stabiele aluminiumsteel.
Veiligheidsvergrendeling.

 

Tuingereedschap

Nieuwe bezem verwijdert onkruid op natuurlijke wijze

Deze bezem heeft naast de bekende kunststof haren ook stalen haren.

Met de kunststof haren veegt men soepel blad, zand en ander losliggend vuil van tuinterrassen. De stalen haren helpen bij het verwijderen van onkruid en groene aanslag. Gebruik van de onkruidbezem voorkomt dat men onkruid met bijvoorbeeld pesticiden te lijf gaat. Ook is deze noviteit een alternatief voor het verwijderen van onkruid met mesjes en krabbertjes.


 

 

Buitenpotterie

Buitenpotten geven uw tuin/balkon een sfeervolle uitstraling. Wij bieden een compleet assortiment aan buitenpotterie, zoals roodstenen potten, kunststofpotten, houten plantbakken en nog veel meer.
Wij volgen ook de nieuwste trends zodat u kan kiezen uit mooie kleuren en vormen.

 

Houdt er rekening mee dat planten in aardewerk potten vaker water moeten krijgen dan planten in kunststof potten. Het aardewerk absorbeert namelijk het water.

Bij de roodsteen potten hebben wij voor elke pot de juiste maat schotel dit
is handig om meer controle te hebben over het watergeven.
Dit voorkomt het te snel uitdrogen van de plant bij warm weer.

Vierkante potten en bakken geven de tuin of het balkon een strakke uitstraling, ronde potten creeën juist een minder strak beeld.

 

 

 

 

Voor het balkon is er nu een praktische en leuke oplossing. Deze speciale bakken passen precies in het midden over de railing en zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

 

 

 

 

 

 

Binnenpotterie

Binnenplanten
Kies voor planten die u op tafel, vensterbank, vloerbedekking of parketvloer wilt plaatsen altijd een waterdichte sierpot. Een van de grote voordelen van kunststof bloempotten is dat ze waterdicht zijn.  Wilt u desalniettemin toch een keramieke pot dan kunt u er niet van uitgaan deze 100% waterdicht is? Gebruik dan een doorzichtige Floorprotector die de ondergrond beschermd tegen krassen en vochtkringen.

 

Bemesten
Planten die zo rijk bloeien moeten extra bemesting krijgen. Indien u verse potgrond gebruikt hebben uw planten slechts voor een maand voedingsstoffen in de potgrond zitten. Daarna zult u toch extra moeten bemesten, bijvoorbeeld in de vorm van gecoate mestkorrels die je aan de grond toevoegt. De voedingsstoffen in deze korrels komen stapsgewijs vrij. Iets bewerkelijker is het op regelmatige basis geven van vloeibare plantenvoeding die je aan het water toevoegt. Houd dan wel goed de dosering in de gaten.

 

Water geven
Planten water geven is een kunst. Te weinig water is niet goed voor de plant maar teveel water ook niet. De meest voorkomende fout is de potkluit voortdurend nat te houden. Hierdoor gaan de wortels rotten of vormt zich schimmel. Zorg dus voor een goede drainage en gebruik waterschotels. Geef zoveel mogelijk water op de potgrond of via de waterschotel en voeg regelmatig vloeibare meststof toe aan het gietwater.

Houdt er rekening mee dat planten in aardewerk potten vaker water moeten krijgen dan planten in kunststof potten. Het aardewerk absorbeert namelijk het water. De meeste planten vinden het ook prettig om beneveld te worden. Nevel niet met kalkrijk water en gebruik een goede sprayer.

 

 

 

 

 

 

Meer artikelen...

Pagina 2 van 3

Nieuwsbrief
U bent hier: Home Afdelingen

Adres:

  • Tuincentrum Konijnenburg Amstelveen
  • Handweg 99
  • 1185 TV  AMSTELVEEN

Contactgegevens:

Openingstijden:


  • Ma. t/m vrij.    09:00 - 18:00
  • Zaterdag         09:00 - 17:00
  • Zondag           12:00 - 17:00