Konijnenburg Amstelveen

Potterie

Het LECHUZA-aarde-watergeefsysteem

Het LECHUZA-aarde-watergeefsysteem
In plaats van gieten meer tijd om te genieten

Of u nu een paar dagen weg bent of door de dagelijkse beslommeringen gewoon niet toe komt aan een tijdrovende plantenverzorging: LECHUZA neemt het werk van u over. Want met LECHUZA hebben de planten gedurende max. 12 weken* voldoende water en voedingsstoffen voor een optimale groei.
Met het gevulde LECHUZA waterreservoir kan uw plant zichzelf verzorgen - zonder dat u iets hoeft te doen! De geïntegreerde watermeter geeft precies aan wanneer het waterreservoir opnieuw met water moet worden gevuld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Het is heel eenvoudig:

1. De aarde-watergeefset van LECHUZA (scheidingsbodem, vulbuis voor water en watermeter) in de bak plaatsen en het meegeleverde LECHUZA-PON als drainage vingerdik op de scheidingsbodem aanbrengen.

2. Potgrond in de bak doen, de planten van uw keuze er met kluit en al in plaatsen en de bak met potgrond vullen. Potgrond goed aandrukken.

3. Gedurende de volgende 3 maanden de planten nog boven op de potgrond begieten.
Daarna verzorgen uw planten zichzelf.
Na 3 maanden zijn de wortels van uw planten zo ver naar de natte zone toegegroeid, dat zij zich zelfstandig met water uit het reservoir kunnen voeden.
Vul nu het reservoir met water, en daarna pas bijvullen als de watermeter op "min" staat.

Zo eenvoudig kan het verzorgen van planten zijn!

* Het LECHUZA waterreservoir heeft een inhoud van max. 26,5 liter, voldoende voor 2 - 12 weken - afhankelijk van de grootte van bak en plant en van de standplaats. Vloeibare mest eventueel direct in het gietwater doen.

 

LECHUZA: Het innovatieve plantensysteem

Het innovatieve plantensysteem

Plezier in alles wat groeit en bloeit. Prachtige bloemen en gezonde planten maken niet alleen ons leven aangenamer en ons huis mooier, maar ze dragen ook bij aan een gezond leefklimaat. Vaak ontbreekt het echter aan tijd en soms ook aan de spreekwoordelijk "groene vingers" om van mooie planten in ons eigen huis te kunnen genieten.

Lees meer...
 

Buitenpotterie

Buitenpotten geven uw tuin/balkon een sfeervolle uitstraling. Wij bieden een compleet assortiment aan buitenpotterie, zoals roodstenen potten, kunststofpotten, houten plantbakken en nog veel meer.
Wij volgen ook de nieuwste trends zodat u kan kiezen uit mooie kleuren en vormen.

 

Houdt er rekening mee dat planten in aardewerk potten vaker water moeten krijgen dan planten in kunststof potten. Het aardewerk absorbeert namelijk het water.

Bij de roodsteen potten hebben wij voor elke pot de juiste maat schotel dit
is handig om meer controle te hebben over het watergeven.
Dit voorkomt het te snel uitdrogen van de plant bij warm weer.

Vierkante potten en bakken geven de tuin of het balkon een strakke uitstraling, ronde potten creeën juist een minder strak beeld.

 

 

 

 

Voor het balkon is er nu een praktische en leuke oplossing. Deze speciale bakken passen precies in het midden over de railing en zijn in verschillende kleuren te verkrijgen.

 

 

 

 

 

 

Binnenpotterie

Binnenplanten
Kies voor planten die u op tafel, vensterbank, vloerbedekking of parketvloer wilt plaatsen altijd een waterdichte sierpot. Een van de grote voordelen van kunststof bloempotten is dat ze waterdicht zijn.  Wilt u desalniettemin toch een keramieke pot dan kunt u er niet van uitgaan deze 100% waterdicht is? Gebruik dan een doorzichtige Floorprotector die de ondergrond beschermd tegen krassen en vochtkringen.

 

Bemesten
Planten die zo rijk bloeien moeten extra bemesting krijgen. Indien u verse potgrond gebruikt hebben uw planten slechts voor een maand voedingsstoffen in de potgrond zitten. Daarna zult u toch extra moeten bemesten, bijvoorbeeld in de vorm van gecoate mestkorrels die je aan de grond toevoegt. De voedingsstoffen in deze korrels komen stapsgewijs vrij. Iets bewerkelijker is het op regelmatige basis geven van vloeibare plantenvoeding die je aan het water toevoegt. Houd dan wel goed de dosering in de gaten.

 

Water geven
Planten water geven is een kunst. Te weinig water is niet goed voor de plant maar teveel water ook niet. De meest voorkomende fout is de potkluit voortdurend nat te houden. Hierdoor gaan de wortels rotten of vormt zich schimmel. Zorg dus voor een goede drainage en gebruik waterschotels. Geef zoveel mogelijk water op de potgrond of via de waterschotel en voeg regelmatig vloeibare meststof toe aan het gietwater.

Houdt er rekening mee dat planten in aardewerk potten vaker water moeten krijgen dan planten in kunststof potten. Het aardewerk absorbeert namelijk het water. De meeste planten vinden het ook prettig om beneveld te worden. Nevel niet met kalkrijk water en gebruik een goede sprayer.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
U bent hier: Home Afdelingen Potterie

Adres:

  • Tuincentrum Konijnenburg Amstelveen
  • Handweg 99
  • 1185 TV  AMSTELVEEN

Contactgegevens:

Openingstijden:


  • Ma. t/m vrij.    09:00 - 18:00
  • Zaterdag         09:00 - 17:00
  • Zondag           12:00 - 17:00