Konijnenburg Amstelveen

Binnenpotterie

Binnenplanten
Kies voor planten die u op tafel, vensterbank, vloerbedekking of parketvloer wilt plaatsen altijd een waterdichte sierpot. Een van de grote voordelen van kunststof bloempotten is dat ze waterdicht zijn.  Wilt u desalniettemin toch een keramieke pot dan kunt u er niet van uitgaan deze 100% waterdicht is? Gebruik dan een doorzichtige Floorprotector die de ondergrond beschermd tegen krassen en vochtkringen.

 

Bemesten
Planten die zo rijk bloeien moeten extra bemesting krijgen. Indien u verse potgrond gebruikt hebben uw planten slechts voor een maand voedingsstoffen in de potgrond zitten. Daarna zult u toch extra moeten bemesten, bijvoorbeeld in de vorm van gecoate mestkorrels die je aan de grond toevoegt. De voedingsstoffen in deze korrels komen stapsgewijs vrij. Iets bewerkelijker is het op regelmatige basis geven van vloeibare plantenvoeding die je aan het water toevoegt. Houd dan wel goed de dosering in de gaten.

 

Water geven
Planten water geven is een kunst. Te weinig water is niet goed voor de plant maar teveel water ook niet. De meest voorkomende fout is de potkluit voortdurend nat te houden. Hierdoor gaan de wortels rotten of vormt zich schimmel. Zorg dus voor een goede drainage en gebruik waterschotels. Geef zoveel mogelijk water op de potgrond of via de waterschotel en voeg regelmatig vloeibare meststof toe aan het gietwater.

Houdt er rekening mee dat planten in aardewerk potten vaker water moeten krijgen dan planten in kunststof potten. Het aardewerk absorbeert namelijk het water. De meeste planten vinden het ook prettig om beneveld te worden. Nevel niet met kalkrijk water en gebruik een goede sprayer.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
U bent hier: Home Afdelingen Potterie Binnenpotterie

Adres:

  • Tuincentrum Konijnenburg Amstelveen
  • Handweg 99
  • 1185 TV  AMSTELVEEN

Contactgegevens:

Openingstijden:


  • Ma. t/m vrij.    09:00 - 18:00
  • Zaterdag         09:00 - 17:00
  • Zondag           12:00 - 17:00